El Camino 2012 Zubiri

Har just kommit tillbaka fran pigrimsmiddagen som vi ater varje kvall pa de olika stallena. Jag ar i Zubiri i regionen Navarra.  Imorse snoade det nar jag gick fran klostret i Roncesvalles och nar jag kom fram till Zubiri sken solen och jag kunde hanga min tvatt ute pa tork. Imorgon bar det av till Pamplona och jag hoppas att jag orkar ga till Cizor menor 4 km efter Pamplona. Hur langt jag har gatt hittills vet jag inte men ca 5-5,5 mil sa an ar det langt kvar till Santiago. Idag har jag haft folje med en fransman Jerome och delvis ocksa med en svenska Lena. Har pa harberget sover jag bla med ett par tyskar som jag motte redan pa taget till SJPDP och Vadim fran Estland som kom med flyget fran Skavsta.
Det finns naturligtvis mycket mer att skriva men tiden vid datorn ar knapp. Jag har i alla fall lyckats ta ut pengar idag sa att jag kan betala mina boenden nagra dagar framover. Jag fick en magnesiumtablett av en av tyskarna nu ikvall, han sager att det ar bra for muskler och leder. Hoppas att han har ratt for jag har ont i vaderna och mina knan har tagit stryk av alla brantanedforbackar idag och igar. Alla manniskor som jag moter ar supertrevliga och hjalpsamma om det ar nat man behover. nu ska jag ga och lagga mig och lasa en stund sa att jag kanske kan bli klar med min bok sa jag slipper dra pa den imorgon. ;-) Kram alla/ Li

El Camino 2012

Jag for med taget fran Torsby vid halv fyratiden pa lordagen 21/4. Ca kl. 23.30 var jag pa Skavsta flygplats. Jag stallde ihop tre trastolar vid ett bord, drog fram min sovsack och overnattade dar. Jag gick upp och plockade ihop vid halv fem pa morgonen. Flyget gick 06.40. Nar jag kom fram till Biarritz sag jag tva kvinnor till som sag ut att vara pilgrimmer och mycket riktigt var de det. En man fran Estland tillbringade dagen tillsammans med oss i Bayonne i vantan pa taget som gick till St Jean Pied de Port vid tretiden. Jag och Maria den ena va de svenska kvinnorna bestamde oss for att ga till Hunto direkt forsta kvallen och starta darifran idag pa morgonen. Det var en supertrevlig kvall i Honto med mat vin och dessert och svenska, engelska, franska, tyska, italienska och spanska vid middagsbordet.

Idag var det minsann ingen latt march over Pyrineerna! Herre Gud! Jag vet inte ens om jag hade klarat det om jag inte varit de forsta fem km pa vag redan. Vind, regn, sno, lera, kallt. Nu ar jag i alla fall har och ska ata pilgrimsmiddag kl.19.00 och ga pa massan i klostret kl.20.00 och bli valsignad.

Kram/Li

RSS 2.0